Historien bag Ensis

Ensis er ejet af Tina Langfeldt og Per Langfeldt


Vi oprettede Ensis Aps i 2012, hvor Tina efter mange år som skiftevis ansat bogholder og kørende bogholder udlejet gennem andre, havde et ønske om at fortsætte karrieren som kørende bogholder i eget hus.  Kontakten til flere forskellige virksomheder i forskellige brancher sammen med det spændende i at have en stor kontaktflade var for TIna det vigtige i den beslutning.


Da Tina samtidig blev opfordret af en potentiel kunde til at blive selvstændig, var beslutningen let.


Efter helt fra opstarten af Ensis Aps at have leget med tanken om at gå med i Ensis og dermed udvide "bogholderi benet" med et "ingeniør ben" blev det til virkelighed i 2019, hvor Per valgte at forlade et senior leder job for at skifte den faste stilling ud med en rolle som konsulent.


Den primære kunde gruppe for Per er naturligt vindindustrien, hvor Per siden 1994  har været beskæftiget primært med design og fremstilling af vindmølle vinger.

Navnet Ensis

Nar man starter en virksomhed er spørgsmålet altid: Hvad skal barnet hedde?


For os var det vigtigt at finde et navn som kunne bruges i begge vores fag. Et navn som Tina's bogføring, var ikke ligefrem det allerbedste i forbindelse med Per's virke som leder og ingeniør.


Valget derfor på at navnet skulle være unikt - eller så unikt som muligt i en global verden, samtidig skulle navnet være anvendeligt på de fleste sprog og gerne med en fællesnævner.


Valget faldt på Ensis, det latinske ord for sværd. Både papirkniven og vindmøllevingen som er Pers oprindelig speciale har i den sammenhæng en vis lighed med et sværd. 


I stjernebilledet Orion kaldes hylsteret til Oriens sværd for Ensis

Forbind punkterne

Som når astronomerne i astronomiens barndom studerede stjernerne og dannede de stjernebilleder, vi kender idag, ved at forbinde stjernerne handler det om at kunne se det store overordnede billede ud fra nogle få detaljer.


For os er det samme vigtigt i vores daglige arbejde. Derfor er Ensis navnet relateret til at kunne forbinde punkter - connecting the dots.

Connecting the dots

image/svg+xml